ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Ωράριο λειτουργίας: Δευτ. - Παρ. 09:00 - 17:30

Blog

Ενημερωθείτε για ότι θέμα σας απασχολεί.

Ηλεκτρονικοί κίνδυνοι

Ηλεκτρονικοί κίνδυνοι

Τι είναι οι ηλεκτρονικοί και διαδικτυακοί κίνδυνοι ;

  Οι ηλεκτρονικοί και διαδικτυακοί κίνδυνοι αποτελούν καθημερινή πραγματικότητα στον κόσμο των πληροφοριών και πληροφοριακών συστημάτων. Κάθε εταιρία που ασχολείται με ηλεκτρονικά δεδομένα, ανεξάρτητα από το εάν αυτά βρίσκονται σε υπολογιστές, servers ή το διαδίκτυο, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με αντίστοιχες περιπτώσεις.

  Η νομοθεσία για την προστασία των ευαίσθητων εταιρικών ή προσωπικών δεδομένων γίνεται ολοένα και πιο αυστηρή, ενώ η προστασία της οικονομικής κατάστασης και της εταιρικής φήμης είναι προτεραιότητες.

  Τα ασφαλιστικά προγράμματα κατά ηλεκτρονικών και διαδικτυακών κινδύνων απευθύνονται κυρίως σε όλες τις επιχειρήσεις, οι οποίες λόγω της δραστηριότητας τους είναι εκτεθειμένες σε ηλεκτρονικούς και διαδικτυακούς κινδύνους (τράπεζες, επενδυτικές, διαχείρισης χαρτοφυλακίου κλπ), αλλά και σε αυτές που διαχειρίζονται προσωπικά δεδομένα (ιατρικές εταιρείες, διαγνωστικά κέντρα κ.α.).

  Οι κίνδυνοι μπορεί να αφορούν απώλεια ή διαρροή δεδομένων από εσωτερικές ή εξωτερικές «επιθέσεις» ή αμέλεια στην χρήση. Μπορεί να προέρχονται από ένα μεμονωμένο υπολογιστή, ή μία επίθεση σε μονάδες αποθήκευσης, data warehouses, routers, private ή common servers και cloud. Μια επιχείρησή ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίσει την αλλοίωση ή ακόμη και τη διακοπή της παρουσίας της στο διαδίκτυο, καθώς και προβλήματα εξυπηρέτησης, αν λόγω επίθεσης διακοπεί η λειτουργία του server.

Οι πιο συνηθισμένες καλύψεις:

1. Ευθύνη Δεδομένων

  Καλύπτονται οι αποζημιώσεις και έξοδα υπεράσπισης που συνδέονται με παραβίαση προσωπικών ή εταιρικών δεδομένων, ανεξάρτητα από το αν έχει προκληθεί από τον ασφαλισμένο ή από εξωτερική εταιρία διαχείρισης δεδομένων συμβεβλημένη με τον ασφαλισμένο.

2. Ασφάλεια Δικτύων

Καλύπτονται οι αποζημιώσεις και έξοδα υπεράσπισης που συνδέονται με:

  • προσβολή των δεδομένων τρίτου από ιό.
  • πράξη ή σφάλμα του ασφαλισμένου που έχει ως αποτέλεσμα να υπάρξει παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα από τρίτους.
  • κλοπή κωδικού πρόσβασης συστήματος με χρήση μη ηλεκτρονικών μέσων.
  • κλοπή hardware που περιέχει προσωπικά δεδομένα.
  • δημοσιοποίηση δεδομένων που προκύπτει από τις ενέργειες υπαλλήλου.

3. Διοικητικές Υποχρεώσεις

  Καλύπτεται η δαπάνη: για εύλογες επαγγελματικές αμοιβές για νομικές συμβουλές και εκπροσώπηση σε σχέση με έρευνα για την προστασία δεδομένων.

4. Ευθύνη Πολυμέσων

  Καλύπτει τις αποζημιώσεις και τα έξοδα υπεράσπισης που προκύπτουν σε σχέση με παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτου ή αμέλεια σε σχέση με ηλεκτρονικό περιεχόμενο.

5. Εκβιασμός αποκάλυψης προσωπικών δεδομένων στον κυβερνοχώρο

  Καλύπτει πληρωμές λύτρων (απώλεια από εκβιασμό) σε τρίτους που προκύπτουν στο πλαίσιο αντιμετώπισης μιας απειλής για την ασφάλεια.

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Καλλιρρόης 73, 1ος Όροφος, Αθήνα - Νέος Κόσμος, 11745,

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε για τα νέα μας άμεσα.
Please fill the required field.

Search